Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ!

Αρκετά παλιά κουβέντα οι διαμάχες μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστηνίων για την Λωρίδα της Γάζας. ‘Εshει αρκετά χρόνια που ακούμε για τους θανάτους μωρών και γενικότερα άμαχου πλυθησμού. Συγκεκριμένα, το τελευταίο μήνα γύρω στα 300 άτομα έχασαν την ζωή τους μεταξύ των οποίων το 80% άμαχος πλυθησμός. Εν λαλεί κανένας να σταματήσει με τους Παλαιστηνίους να σύρνουν ρουκέττες τζαι τους εβραίους να χτυπούν ανελέητα με βομβαρδισμούς. Τα μόνα πλάσματα που δεν φταίν σε τίποτε είναι εκείνα τα μωρά.


‘Εζησε και ο τόπος μας παρόμοιες καταστάσεις το 74’ με το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ να αποτελεί φάρο για όλους μας μέχρι τέσσερις δεκαετίες(!)αργότερα. Απ'oτι φαίνετε ξεχνούμε, και περισσότερο αναφέρομαι στις νέες γενιές οι οποίες όχι μόνο ξεχνούν αλλά δεν μαθαίνουν καν! Σε αυτό το σημείο ευθύνη φέρουν και οι γονείς όπως και τα σχολεία. Εκατεβάσετε τους μιτσιούς έστω μια φορά σε συλλαλητήρια και αντικατοχικές εκδηλώσεις κύριοι; ‘Εν γίνεται να κάθεται η 15χρονη για παράδειγμα που το χάραμα ως το βούττημα του ήλιου μες τα facebook και να κλαίει τη μοίρα της και να βάλλει μαύρες profile pictures επιδή εχώρισεν με το φίλο (oh dear.!) και να μην έχει ιδέα για το τι γίνεται γύρω της αλλά και τι επέρασεν ο τόπος της στο παρελθόν.


Κουμπάρε, μόνο τζαι μόνο που θωρούμε τζίνο το σκ@το πάνω στο Πενταδάκτυλο μας έπρεπε να φκάλλουμε φωθκιές που τα ρουθούνια.. αλλά εμείς φέισμπουκ , #pinw#frape#ston#konno (τζαι μάθετε επιτέλους να χρησιμοποιάτε σωστά τα hashtags).

Υ.Σ. Πιστεύω άξιζε μια παράγραφος για τα γεγονότα στη Γάζα.


Η ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΡΤΕΡΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου